BIJ-PLANT-DAG op 11 juli

Eind maart kon onze geplande bij-plant-dag niet doorgaan wegens Covid-19. We konden jullie gelukkig toch planten meegeven half mei. Ondertussen zien we dat de bakken goed onderhouden worden en de planten groeien. Dat verdient een vervolg! 

Om jullie te helpen bij klusjes die zijn blijven liggen en om zelf bijenhotels te (leren) maken, organiseren we, Klimaatrobuust Sint-Andries i.s.m Hou’tHart op zaterdag 11 juli 2020 een BIJ-PLANT-DAG. Klimaatrobuust zorgt voor voldoende materiaal voor het klussen en bijwerken van de bloembakken en een beperkt aanbod aan extra bij-vriendelijke planten  Daarnaast zorgen we voor een workshop rond biodiversiteit in de stad en het zelf maken van bijenhotels.

U kan die dag deelnemen aan één van de twee workshops ‘bijenhotels’ die plaatsvinden van 10u00-12u00 of van 13u00-15u00, i.s.m. Dirk van Hou’tHart (www.houthart.be). 

Uiteraard willen we alle veiligheidsmaatregelen ivm COVID-19 in acht nemen. We voorzien daarom o.a. in mondmaskers, ontsmettingsgel en handschoenen. Bovendien vragen we dat u zich inschrijft, zodat we voldoende plek kunnen voorzien en een veilige afstand gewaarborgd kan worden.

Graag een seintje tegen 8 juli 2020 per e-mail info@klimaatrobuust.eu.

Eigen materiaal gebruiken mag uiteraard ook, en op vraag zorgen we ook voor specifiek gerief. Suggesties rond één of meer bakken zijn zeker welkom (vb verplaatsing). Voor de bijenhotels kan je eens kijken op zolder, in de kelder of de tuinberging. Misschien heb je nog nagels, stukjes onbewerkt hout, kippengaas, bamboe ofzo op overschot?

Praktisch:

Wat: samen klussen aan de groene bloembakken in de wijk en workshop bijenhotels maken

Wanneer: 11 juli 

klussen doorlopend vanaf 9u30 tot 15u (kom wanneer het je past) 

workshops bijenhotels om 10u00 en 13u00

Waar: Lode Sebregts parkje (Ingang Bogaardestraat, tegenover nr 49)

Reacties gesloten.